Nové recepty Zdeňka Pohlreicha

Grilování se stalo velmi oblíbenou a nepostradatelnou částí našeho života. Grilují nejen mladí, ale také i starší lidé. Však také čerstvé grilované maso se zeleninou potěší každého. Grilování není jen o surovinách , ale také o kvalitě grilu. Mezi nejkvalitnější se řadí grily Weber, které mají tradici několika desítek let a dokáží tak nabídnout skvělý komfort při grilování.

S příchodem léta se také vrátil oblíbený pořad Šéf na grilu. Přichází nejen s novými hosty, ale především s novými zajímavými recepty Zdeňka Pohlreicha. Vytáhněte tedy zaprášený gril ze sklepa nebo půdy a připravte se na skvělou zábavu.

Vegetariánský špíz s feta sýrem a rajčátky – jaká je příprava:

1. V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta, jsou to asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.

2. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.

3. Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.

4. Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundejte kebaby z grilu 
a ihned podávejte.

Iigredience jsou: větší cherry rajčata 8 kusů, sýra feta 200g, italský chléb každý asi 2 cm silný 2 plátky, sušená rajčata naložená v oleji 100g, černé olivy 100g.

Na marinádu: extra panenský olivový olej 80ml, česnek oloupaný a utřený 1 stroužek, pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy 1 dávka, zelené pesto 10ml, mořská sůl 1 dávka.

Pikantní hamburger
1. Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte.
2. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.
3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 
3-5 minut z každé strany.
4. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.
5. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Ingredience jsou: mleté hovězí maso 750g, zelený pepř 20g, čerstvý tymián – nasekaný 20g, worcestrová omáčka 6ml, francouzská hořčice 15g, mořská sůl 1špetka, čerstvě namletý pepř 1špetka, housky na hamburger 6kusů, listy rukoly 100g, cibule, nakrájená na plátky 1kus, rajčata, nakrájená na plátky 3kusy, kečup, majonéza, dip nebo prostě to, co máte rádi.

Steak z roštěnce s bylinkami

1. V míse smíchejte ingredience na marinádu: olej, tymián, rozmarýn, oregano a pepř. Přidejte maso a vše dobře promíchejte, aby se marináda dostala všude. Zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice. Dvacet minut před grilováním maso vyndejte a nechte odpočinout při pokojové teplotě.

2. Nandejte steaky na rozžhavený rošt a grilujte je pod zavřeným víkem grilu. Během grilování jednou otočte. Pro stupeň propečení medium
-rare počítejte s grilováním 6-8 minut.

3. Hotové steaky dejte na talíř a nechte 3-5 minut odpočinout.

Ingrediance: steaky z roštěnce 4kusy, olivový olej extra panenský 30ml, čerstvý tymián – nasekaný 2snítky, čerstvý rozmarýn, nasekaný 2snítky, sušené oregano 2špetky, čerstvě namletý černý pepř 2špetky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..